Financieel
Bedrijfsfinanciering

Bedrijfsfinanciering

Vele mensen hebben moeilijkheden bij het verkrijgen van een banklening om hun zaak op te starten. Alhoewel het Spaanse banksysteem veel veranderd is in de afgelopen tijd, nemen banken niet veel risico bij het verschaffen van een lening.

Banken zijn voorzichtig met geld uitlenen aan buitenlanders, zelfs aan inwoners in Spanje en mensen met onderpand, zoals een huis.

Als je een banklening nodig hebt moet je een grondig en realistisch zakenplan opstellen. In het zakenplan dien je weer te geven hoe je de lening gaat terugbetalen. Professionele adviseurs zoals Accountnet, zullen met je het zakenplan doornemen en zorgen dat het in een behoorlijke vorm gepresenteerd wordt aan een Spaanse bank.

Er wordt meestal van je verwacht dat je tenminste een gelijk investeringsbedrag inbrengt en de periode van terugbetaling is gewoonlijk tussen 5 en 7 jaar. De tarieven variëren aanzienlijk per bank, het bedrag en de periode van de lening. Het is dus aan te raden om goed rond te kijken met de hulp van een professionele adviseur.

Kleine- en middelgrote ondernemingen
Kleine- en middelgrote bedrijven hebben vaak recht op toegang tot kredietverstrekkingen die worden aangeboden door het door de Spaanse staat gerunde financiële agentschap (Instituto de Crédito Oficial/ICO), dat deel uitmaakt van het Ministerie van Economie en Financiën. Vaak is het mogelijk om een lening tot 70% van de investering te verkrijgen. Soms ook kun je een aanvraag indienen bij de ‘Micro-Credit Facility’. Deze kan gaan tot 95% van de netto investering (tot een maximum van ongeveer 25000 euro).

Meer informatie klik hier

 

Stel hier je vraag


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.